שאל את הרב - כללי

אני מעוניין להתחזק באמונת ה` וביטחון בו... איך אני יכול לעשות זאת בצורה טובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב: אני מעוניין להתחזק באמונת ה` וביטחון בו... איך אני יכול לעשות זאת בצורה טובה? ישנם קושיות עמוקות שיש לי כאשר אני רואה רבנים גדולים שסובלים(דוגמה: הרב מרדכי אליהו) זה מערער לי את האמונה... האם תוכל לענות לי על זה ולחזק אותי? דבר נוסף אני מאוד ביישן ומאוד לא נח לי עם זה אני לא רוצה את התכונה הנוראית הזו.... אפילו להפחית את מידת הביישנות... השאלות הן: האם בזה שאני לא רוצה את מידת הבישנות שה` ברא אותי ביישן האם זו כפיות טובה? ז"א האם זה בסדר שאני רוצה לשנות את המידה? ואיך אפשר לשנות את המידה? או איך מתמודדים איתה ומשלימים איתה? תודה מראש.... אתם עושים עבודת קודש!

תשובה

שלום וברכה

הסבל לצדיקים ינו קושיא וכך מבואר כבר בהרחבה בגמרא שלפעמים הצדיק מקבל על עצמו ייסורים כדי לכפר על עם ישראלף, ומונע מעם ישראל צרות רבות וקשות, וזהו רק אחד מההסברים על כך.

ב. עניין הביישנות: כל מידה ואופי ניתנה כדי להשתמש איתה לדברים טובים ולהתגבר עליה כאשר הדבר גורם לדברי לא טובים.

ועל כן עליך להשתמש במידה זו לדברים טובים, ולדעת שעליך להשתמש לטובה במידה זו.

בהצלחה - בנימין שמואלי