חברה והשקפה

מה ההבדל ביננו לבין הגויים מבחינת עולם הבא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ברוך השם בחודשים האחרונים אני הולכת לשיעורי תורה, ולאחרונה צופה רבות בערוץ הידברות. יצא לי לראות לא פעם הרצאות בנושא חיים לאחר המוות, גלגולי נשמות, מוות קליני וכד`. רציתי לדעת מה ההבדל ביננו לבין הגויים מבחינת העולם הבא? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לבני ישראל יש נפש רוח נשמה חיה יחידה, ומחוברים לשורש מתחת כסא הכבוד, והיהודים מתעלים הרבה יותר בעולמות רוחניים גבוהים עד עולם האצילות. לעומת הדרגה הפחותה של נפשם של הגויים, שיש להם רק נפש, ותו לא, ואינם מגיעם למקום גבוה, אלא לעולם העשייה.

בברכה - בנימין שמואלי