חברה והשקפה

הבל הבלים אמר קהלת

  • כ"א כסלו התשע"ו

שאלה

שאלה לכבוד הרב הבל הבלים אמר קהלת האם זה דרך חיים למה בידיוק התכוון קהלת לספר לנו את האמת ואם זה אכן הכוונה של שלמה המלך איך אנשים יכולים לחיות בעולם להביא ילדים וכו שהם יודעים שהכל הבל אשמח לדעת את הפירוששש תודה

תשובה

שלום וברכה

שלמה המלך מהביל את כל הנאות ותאוות העולםה זה ומלמד אותנו שנשקיע בעיקר בחיי העולם הבא ולא להתעסק בצורכי העולם הזה למען נצבור כסף ממון הנאות ותאוות. בוודאי שעל האדם להתפרנס כדי שיוכל לחיות כאן בעולם הזה, אולם עיקר המטרה של החיים עצמם היא לעבוד את ה' בכל לבל ובכל נפש.