חברה והשקפה

קבלה- תיקון כללי

  • כ"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! בהרצאה של רב שהיה שלשום בביתי הוא ביקש שנקבל על עצמנו קבלות עבור האישה שהוקדש לה הערב. קיבלתי על עצמי קריאת שמע שעל המיטה וקריאת תיקון כללי כל יום (לאחר מכן בלב אמרתי שאשתדל כל יום ). ומאז לא קראתי. אני לרוב מגיעה לזה בערבים שאני עייפה וכבר אין לי כח לקרוא ויש טעם לקרוא בלי כוונה? חשוב לי מאוד לעמוד בקבלה. אך עם הספציפית הזאת אני מתקשה. שהרב פנה אליי הייתי בלבטים עם עצמי באיזו קבלה אוכל לעמוד ופניית הפתע שלו גרמה לי לשלוף את קבלת התיקון הכללי בלי שהייתי שלמה עם כך שבאמת אוכל לעמוד בה. אני באמת רוצה לעמוד בה! האישה שהוקדש לה השיעור היא למעשה האדם הכי יקר לי- אמא שלי. אז חשבתי על שתי אפשרויות האם ניתן לקבל על עצמי קבלה אחרת שתחליף את קבלת התיקון הכללי? (למשל ברכות לפני כל אוכל. אני לא ממש עושה זאת.. וכשכן אז מחפפת ללא כוונה) והאם ניתן לפצל את התיקון הכללי ל2: בבוקר 5 פרקים ובערב 5 פרקים ? יש לי בעיית קשב וריכוז ואני דיי מתקשה לקרוא ברצף 10 פרקים

תשובה

שלום וברכה

חשוב יותר לקבל על עצמך ברכות לפני כל מאכל וכן קריאת שמע שעל המיטה.

את התיקון הכללי אינך חייבת לומר ברצף ותוכלי לומר פרק פה ופרק שם במשך היום.