חברה והשקפה

בחירה חופשית ועונש

  • כ"א כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם סיכונים שאדם לוקח בחיים בידע ושלא בידע ושלא בידע זה בחירה חופשית שנענשים על כך בעולם הזה?? האם גם טעויות ו סיכונים של האדם הם בהשגחה פרטית? אם אדם מעשן אובוחר לעשות דבר,שיש,בו נזק האם יענש??? אם כך מדוע יש אנשים שמסכנים עצמם ולא קורה להם כלום ואילו אדם אחר נפגע מאותו סיכון ובעולמינו רואים זאת המון.. בנושא עישון ו בחירות מוטעות וכו

תשובה

שלום וברכה

אכן זה בחירה חופשית מאחר וחובה על האדם להישמר שלא להינזק.

לא תמיד העונש הוא מיידי ולא תמיד העונש הוא בדבר שהאדם מסתכן בו. כאשר האדם מסתכן הוא עובר חטא, כאשר האדם בשעת סכנה יש מקטרגים שרוצים להעניש את האדם עקב חטאים קודמים ואז יש לפעמים שהאדם ימות חלילה או כל נזק אחר, אין זה מוכרח שהעונש הוא על החטא עצמו של ההסתכנות, יתכן שזה עונש על חטא אחר.