שאל את הרב - כללי

שבת בבית של ההורים שלא שומרים מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב.. ליפני כחודשיים התחלתי לחזור בתושבה חודשים אני שומרת שבת כבר הולכת צנוע כמה שאפשר מברכת ומנסה לקיים את כל המיצוות. הבעיה שהמשפחה שלי אינה שומרת אבל בכל זאת מנסים לכבד אותי בימי שישי ושבת כולם יושבים ביחד אז הם שמים טלזויה ואני מנסה לא הלתסכל מה עלי לעשות ? תודה לך כבוד הרב

תשובה

שלום לך בת ישראל היקרה

אשרייך שזכית להתעלות ולזכות לשמירת המצות ולשמירת השבת, מעלתך גדולה עד מאוד, וזכותך נפלאה ביותר, בורא עולם שמח בך ומתפאר בך בכל פמליא של מעלה, וכל מלאכי מעלה באים ורואים את שמירת השבת שלך ומהללים את ה` על העם אשר עובד אותו בנאמנות גדולה כל כך.

בעניין הטלויזיה את נוהגת טוב מאוד וההשתדלות שלך להימנע מצפייה היא  חשובה מאוד בשמים, ואין לך מה לדאוג כלל.

עלי והצליחי - בהערכה - בנימין שמואלי