שאל את הרב - כללי

מהי גאווה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

המון זמן אני מנסה לחשוב מהי באמת גאווה? כולם אומרים התרברבות והשתחצנות אבל אני רוצה לדעת את התשובה ברבד העמוק יותר. מה הגבול בין ביטחון עצמי לגאווה האם החמאה עצמית היא גאווה ומהו ביטחון עצמי מופרז. וגם לדעת איך מתמודדים עם העניין,וממגרים את המידה הזו. תודה רבה מראש. ויישר כח על האתר כולו !

תשובה

שלום וברכה

הידיעה במעלות האדם מצד אחד, ומצד שני לדעת תא המגבלות של האדם, וכן ידיעת המשוואה בין כשרונותיך ויכולתך, לבין מעשיך בפועל, יהוו את המשוואה הנכונה בין הגאווה האסורה לבין ההחמאה עצמית שנחוצה מאוד.

בברכה - בנימין שמואלי