שבת

האם אפשר בשבת להשים קרם לחות בשבת?

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

האם מותר לשים קרם לחות בשבת, קרם שנספג בעור

תשובה

לכבוד השואל,

ראה בלינק (https://www.hidabroot.org/he/article/57626):

"שימוש בקרם ידיים ובקרם גוף

האם מותר למרוח בשבת קרם ידיים או קרם גוף? ומה הדין בידיים סדוקות שכבר התחיל בטיפול בהן קודם השבת?

למרוח בשבת קרם ידיים או קרם גוף, אם הקרם נבלע בגוף מיד יש להתיר ואין בזה ממרח (והמציאות היא שחלק מהקרמים נבלעים בגוף). אולם יש לדעת מה הצורך במריחה, אם מורחים לשם תענוג בלבד, מעיקר הדין מותר אבל כבר נהגו איסור בדבר משום שקשה להבחין בין סוגי המשחות, מה נבלע ומה לא נבלע, וגם שיש אוסרים אף בנבלע. (עיין שש"כ פל"ג הערה ס"ד באריכות) ולכן אין להקל אלא לצרכי רפואה וכדלקמן, והרי זה כדברים המותרים ואחרים נהגו בהם איסור דאין להקל. (תקל"ד ס"ב) ומשום כך נהגו כל הנשים שלא להשתמש בשבת בכל סוגי המשחות והקרמים.

אולם אם הידיים סדוקות ומורחים כדי לרפאן יש לאסור משום רפואה. אמנם, אם כבר התחילו לטפל בידיים הסדוקות קודם השבת ואם לא ימרח בשבת יצטער מאד, יש להקל בזה. (ועיין עוד בפרק ל"ג תשובה כ"ב ובפרק ד' תשובה ה')."

בברכה,

צוות הידברות