חברה והשקפה

:הגמרא או התלמוד שעם כל הכבוד הם פרי יצירתם של חכמים גדולים ,אך איך אני יכול לסמוך עליהם ולנהוג על פיהם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מת"א ואני מסורתי. אני מאמין וסומך על הקב"ה באמונה שלמה. השאלה שלי היא,היות ואני אדם מאוד חשדן וסקרנן השאלה שלי היא:איך בן אדם יכול לסמוך על דבר שנכתב ע"י אדם אחר כגון:הגמרא או התלמוד שעם כל הכבוד הם פרי יצירתם של חכמים גדולים אך איך אני יכול להסמך עליהם ולנהוג על פיהם. שאלה זאת מהווה מחסום ביני לבין ההתחזקות שלי לדת. מקווה שתעזרו לי במהרה.תודה רבה ארז

תשובה

שלום וברכה

אכן כך אילו היתה התורה שבעל פה פרשנות אנושית לתורה שבכתב ותו לא, היא לא היתה מחייבת. אבל, לכשתלמד את העניין עד בוריו תבין ותדע ברור כי התורה שבעל פה היא יצירה אלוקית בדיוק כמו התורה שבכתב, אלא שחכמי ישראל העלו זאת על הכתב כשראו סכנה לשכחה.

הרוצה להעמיק בעניין ולחקור את הנושא עד תומו מוזמן לקרוא את הספר היסודי בעניין: "לא בשמים היא", של הרב אהרן לוי.

>משתלם מאוד בכדי להסיר את המחסום שלך

בהצלחה - מנשה ישראל