שאל את הרב - כללי

רוצה להיות קרובה לה' תמיד תמיד תמיד

  • כ"ד כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לרב, אני בת 16, באה מבית מסורתי שמאמין בה' ועושים חגים וקידוש אבל לא שומרים שבת או חגים , אני שומרת שבת כבר שנה ותמיד אני מרגישה כל כך טוב בשבת שאין לי מילים לתאר איזה הרגשה אני מרגישה בשבת, תמיד משאני קטנה רציתי לשמור שבת ולהיות דתייה בגיל חמש שאלו אותי מה אני רוצה להיות ואמרתי שדתייה אני מרגישה ממש טוב במקום הזה ואני לא אחת ששמה חצאיות ביום יום אבל כל פעם שאני שמה חצאיות או שמלות או משהו שצנוע אני מרגישה ממש טוב וממש טהורה הייתי רוצה להתחזק יותר ואפילו לחזור בתשובה אני מרגישה שיש לי ממש קרבה לה' וכשאני מודה לו שרה ומתפללת אני מרגישה שהוא שומע אותי אני מבקשת סימנים ואני מקבלת את הסימנים האלה וזה כאילו אני מודעת לזה שהוא איתי תמיד אבל לא בטוחה אם לחזור בתשובה או לא כי זה מורכב וגם יש לי חבר והייתי רוצה שגם שהוא גם יתקרב וישמור שבת וירגיש באמת את מה שאני מרגישה וממש טוב לי איתו וכיף לי איתו אבל הייתי גם רוצה לחזור בתשובה וגם להיות איתו האם זה אפשרי?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אני שומע על הדילמה שלך.

קודם כל, אשרייך שאת כן שומרת שבת לתקופה, ומנסה להתלבש בצניעות מתי שאפשר, תדעי לך שהאושר שאת מרגישה בלב כשאצת עושה דברים אלו היא אמיתית, וברור שיש להקב"ה הרבה נחת ממך.

אבל את חייבת להתקדם; ואני מאמין שהנושא עם החבר כן יכול להסתדר על צד היותר טוב, אם יהיה לך ההדרכה הנכונה האיך להתקדם במצב.

לכן אם את מעוניינת לקבל כמה טיפים והדרכה בענין, נא שלחי אלינו מספר טלפון לקישור.

בברכה שתזכי להתקדם ולהתקרב כשאיפת טהרת נפשך,

רב נחום