שאל את הרב - כללי

נר חנוכה

  • כ"ה כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב: חזרתי הערב מהעבודה כשהבחנתי שנר החנוכה עדיין דולק מיהרתי לבקש משאלה משהוא שאני מתפלל עליו תקופה מאוד ארוכה ולא מצליח להשיג ובדיוק כשסיימתי לבקש נר החנוכה כבה ללא שום סיבה לא הייתה רוח וגם לא נגמר השמן רציתי לדעת אם יש משהו שאני יכול להבין מהמקרה בכבוד רב :רועי כהן

תשובה

לכבוד השואל,

אנו מאמינים שכל מה שאירע לאדם הוא בהשגחה מדוייקת מאת הבורא.

ונראה לפי זה ולפי התיאור של מה שקרה, שהבורא אוהב אותך ודואג בשבילך באופן פרטי, מכיון שעצם שהנר היה עדיין דולק בשעה שהגעת הביתה , והזכרת להתפלל - הרי זה ג"כ בהשגחה מן השמים. והואיל והנר כבה בדיוק כשסיימת, הרי זה סימן שהיה לך את ההשפעה הרוחנית המסייעת היורדת בחנוכה בזמן שהנרות דולקות.

ויהי רצון שהשם יתברך יקבל תפילתך לטובה ביחד עם תפילות כל ישראל שהתפללו בשעת הדלקת הנרות, ושתזכה תמיד להרגיש את קרבת השם ואת ההשגחה המיוחדת כלפיך.

בברכה,

רב נחום