ספק יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד מה קורה שאבא של אדם הוא יהודי ואימו ספק יהודיה, הוא נחשב ליהודי?

ומה אם האדם הזה חיי את כל החיים שלו כיהודי עבר ברית מילה קיים את מצוות ה` כי היה בטוח שהוא יהודי שלם איך מתייחסים אליו בשמיים כאל גוי או יהודי ? והאם הוא נחשב לבן של ה`?

תודה

תשובה

שלום וברכה

הילד חיב לעבור גיור לחומרא מאחר ואימו ספק יהודייה.

שמים אין ספק בדבר, והם יודעים אם האדם יהודי הוא נחשב לבן ה` ואם לא הוא נחשב לגוי גמור.

באם יתגייר לחומרא הרי בוודאי ייהפך ליהודי גמור לכל דבריו.

בברכה - בנימין שמואלי

המילה יהודי מתפרשת פעמים רבות באופן שגוי. מהו המייצג למילה יהודי ומדוע דווקא הוא? הרב מרדכי לוי יורד לעומקם של דברים ומסביר. צפו:

הרב אהרון לוי בשיחות פתוחות על הדברים החשובים בחיים. והפעם בנושא: זהות יהודית מהי?

גדרת ההלכה היהודית /מיהו יהודי

מיהו יהודי?

מיהו יהודי? הרב עובדיה יוסף על הסכנה בנישואי תערובת

הרב יגאל כהן – מיהו אוהב ה’ באמת