טופס ווינר ליגות בחו"ל

  • כ"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום לכבודו, ראיתי בתשובה למישהו כי יש איסור למלא ווינר וטוטו מפאת סיוע לעובר עבירה בשבת, לפיכך1. אם אני ממלא ווינר וטוטו על ליגות בחו"ל, קרי גויים שמשחקים בשבת אזי מותר לי? 2.אם אני שולח על משחקים שמתקיימים ביום א או כל יום אחר למעט שבת של יהודיים גם מותר לא? הרי מה ההבדל בין זה לבין מפעל הפיס אם אין חילול שבת או גוי שלא מצווה לשמור שבת? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

כמדומני שאין קשר בין המשחק שאתה ממלא וייעוד הכסף. בכל מקרה הכסף הולך גם לריבוי חילול שבת ולכן יש להימנע בכל מקרה ממילוי טוטו.

כספי הפיס לא מיועדים לחילול שבת.