שאל את הרב - כללי

תנור בשרי"""

  • כ"ז כסלו התשע"ו

שאלה

שלום הרב, יש לי תנור אפייה בביתי ורוב המאכלים שנאפים בו הם מאכלים בשריים. כאשר נאפה בו לחם, הוא יחשב כדבר בשרי או כפרווה? כיצד ניתן להכשיר רשת של מנגל?

תשובה

לכבוד השואל,

התנור נשאר בשרי אחרי בישול של בשר בו - עד שימתינו 24 שעות אחר השתמשותו עם כל סוג בשר או עוף, וגם יכשירו את התנור על ידי נקיונו מכל שאריות אוכל וחימומו לחום הכי גבוה שבישלו בשר בו לבערך שעה.

עד הכשרו של התנור כנ"ל כל הלחם שאופים בו הוא פרווה, אבל אין לאוכלו ממש ביחד עם חלב.

לגבי הכשרת מנגל נא ראה כאן:

https://din.org.il/2014/05/05/%D7%94%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%A0%D7%92%D7%9C/

בברכה,

רב נחום