אמונה

יחסי עם בתי ובעלה, אני מרגישה שאיבדתי את הטעם לחיי.מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב, התגרשתי בצעירותי וגידלתי את בתי היחידה באהבה ובמסירות רבה,לפני כשנה וחצי בתי נישאה לאדם שחזר בתשובה מספר שנים קודם,לפני שנישאו גם ביתי חזרה בתשובה, לפני כ-3 חודשים נולדה לי נכדה, והם התארחו אצלי כחודש,במהלך חודש זה ולמעשה כבר מתחילת הנישואין,בעלה הרחיק אותה ממני (אני גרה באשדוד והוא לקח אותה לחיפה)הוא רוצה אותה רק לעצמו, ורב איתי כל זמן שהותם אצלי, מריבות קולניות ולא נעימות, על כך שגידלתי אותה בפינוק רב, עלי לציין שלא התערבתי בחייהם ובדרך שבחרו, הכשרתי את הבית למהדרין ועשיתי הכל כדי שירגישו טוב, בעיקר בעלה, כי יחסי עם בתי היו תמיד אוהבים וחמים, ושוב לצערי, כי אני מסתובבת בלב שבור, מאז שהם חזרו לביתם, כחודשיים לא ראיתי את בתי ונכדתי, אני כל כך מדוכאת וכל הזמן בוכה, אינני יודעת מה לעשות, בתי יודעת איך אני מרגישה אך אינני מוזמנת אליהם, ומיצידי אינני רוצה לפגוש אותו, אני מרגישה פגועה מאוד. בעלה אדם קשה והיא עומדת באמצע. אני מרגישה שאיבדתי את הטעם לחיי.מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה

מצער מאוד לקרוא את התייחסותו של חתנך איליך, דבר שאינו ראוי ואינו הגון כלל, ולא כך היא דרכה של תורה, ובפרט לאמא מסורה כל כך.

מומלץ מאוד לפנות לרב של חתנך, ולבקש ממנו שיתערב ויסביר לחתנך, שהתנהגותו פסולה לחלוטין.

רוב נחת מביתך ונכדתך - בנימין שמואלי