לחם ללא גלוטן בסעודת שבת

  • כ"ח כסלו התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב , בעקבות יתר פעילות בבלוטת התריס הרופא יעץ לי לא לאכול גלוטן. יש לציין שעדיין לא נבדקתי ועדיין לא הוכח שההמנעות מגלוטן תמנע את הבעיה אולם הרופא מתעסק עם חולים רבים במצבי ונוכח לראות שזה עוזר. שאלתי היא מה אני עושה בסעודות שבת? ללא המוציא? (יש לציין ששאלתי רב מקו ההלכה והוא ענה שהבריאות חשובה ולכן לא לאכול גלוטן) אולם אני לא רגועה כיוון שיכול להיות שאני צריכה לאכול כזית לפחות כיוון שאין לי רגישות לגלוטן(כגון צליאק). תודה מראש ושבת שלום

תשובה

לכבוד השואלת,

מסתבר שכן יש לחשוש לדברי הרופא ואע"פ שעדיין לא הוכח, מכיוון שיתר פעילות בבלוטת התריס הוא דבר שדי חמור, וחייבים לעשות את ההשתדלות ולשמור את הדיאטה הדרושה כדי שלא יחמיר יותר.

בנוגע לחלות בשבת, אחרי הבירור העצה היחידה היא לקנות "קמח שיבולת-שועל [דוקא] שנקי מגלוטן", ולהכין אותו בחלות לפי מתכונת המיוחדת [כי בדרך הרגילה אי אפשר להכינו לחלות].

לכן אכלול למטה מתכונת לזה שמצאתי באנגלית, ואקוה שתוכל די בקלות לקבל את התרגום שלו, ולהכין את החלות שאפשר לצאת בהם בחיוב אכילת חלות לשבת

https://www.kvetchingeditor.com/2015/02/the-best-gluten-free-challah-recipe.html

בברכה,

רב נחום