שבת

טלטול מפתחות רכב בשבת

  • כ"ט כסלו התשע"ו

שאלה

שלום אנו רוצים ללכת בליל שבת לבית כנסת מרוחק, וליסוע לשם ברכב לפני כניסת השבת. האם יש בעייה בשיבה הבייתה עם מפתח הרכב(עם שלט) האם לפני צאת השבת מותר יהיה לקחת את מפתח הרכב, כדי לשוב עם הרכב בצאת השבת? או שזו הכנה משבת לחול? הערה- לא נוכל להשאיר את המפתחות בבית הכנסת תודה

תשובה

שלום וברכה

אם בצרור יהיו גם מפתחות הבית תוכלי להקל בין ביום שישי ובין בשבת אחר הצהריים שתקחי את המפתח לסיגרת הדלת של הבית ותשאירו את המפתח בכיס.

מהיות טוב ראוי שאם אין צורך בשלט להוציא את השלט מהצרור.