זוגיות

לא להיפגש ביום החתונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, ב"ה פגשתי בחור נפלא דתי וירא שמיים, ואנחנו עומדים להתארס ביום חמישי הקרוב ובע"ה להתחתן כחודש לאחר מכן. יש לנו מחלוקת קטנה בעניין אחד, אני רוצה שנצטלם ביום החתונה ביחד, והוא טוען כי יתכן שאסור. אנחנו לא בטוחים אם לא להיפגש ביום החתונה זהו איסור או מנהג, הוא הבטיח לי שכן ניפגש לפני החופה בשביל להצטלם יחד, אבל הוא לא שלם עם זה, לכן רציתי לדעת, הרי במילא נהיה מוקפים אנשים וצלמים, לא נהיה לבד. יש לציין שאומנם התמונות חשובות לי אבל יותר חשוב לי לעבור ביחד איתו את היום המיוחד הזה, החתונה בע"ה תהיה נפרדת גם בריקודים וגם באוכל, וההכשר גלאט, ובכל זאת, מה מיוחד בלהתחתן אם החתן והכלה נפגשים רק בסוף הערב? אפשר לקבל את התשובה גם לאימאיל? תודה מקרב לב וחנוכה שמח!

תשובה

שלום רב, לך דנאי מורן.

ראשית אני מאחל לכם ברכת "מזל טוב" חמה ולבבית בשמי ובשם כל הרבנים והצוות בבית הידברות.

בקשר לשאלתך, אני אצטט רק את לשונך היפה: אומנם התמונות חשובות לי, אבל יותר חשוב לי לעבור ביחד איתו את היום המיוחד הזה", כלומר יום החופה הוא יום מיוחד שבו יש לחתן ולכלה כוח רוחני כביר, כוח שהקב"ה העניק לכל אדם ביום היחיד בו הוא בונה את ביתו, כוח שבו הוא יכול לבקש על כל עתידו ועתיד דורותיו, לכן אכן הדקות הנשגבות הללו לפני החופה כדאי להשקיע בהם עוד אמירת פרק תהילים בכוונה עוד תפילה ותחינה לבורא עולם.

ובעזרת ה` תזכו לבנות בית נאמן בישראל, מתוך שמחה בריאות אושר כל ימי חייכם.

באיחול לבבי

פנחס הלוי