האם אפשר להשתמש בתנור גם לחלב וגם לבשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רכשתי תנור חדש בעל תא אפיה אחד בלבד. האם אפשר להשתמש בו גם לחלב וגם לבשר? וכשאני רוצה לאפות מאפה פרווה ? איך מכשירים את התנור שייתן מענה לכל הצרכים האלו?

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר להשתמש בתנור לבשרי ולחלבי ללא הכשרה ביניהם.

ההכשרה היא באמצעות ניקוי יסודי, והמתצנה של 24 שעוטת בין שימוש הבשרי לחלבי, ולאחר כמכן יש להבדליק את ההתנור על החום הגבוה ביותר למשך חצי שעה, ואפשר להשתמש לחלבי.

גם אם התנור הוא בשרי או חלבי, אם תאפי בו מאפה פרווה המאפה לא ייהפך לבשרי/חלבי ויישאר פרווה.

בברכה - בנימין שמואלי