חג החנוכה,מה אני צריכה להגיד בברכת המזון מגדיל או מגדול בברכת המזון ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום בחג החנוכה,מה אני צריכה להגיד מגדיל או מגדול בברכת המזון ? האם כאשר אני נכנסת לשירותים (לא עושה צרכים) אבל נכנסת כביכול למקום טומאה האם עליי ליטול ידיים? האם עליי ליטול ידדים כאשר אני נוגעת בנעליים

תשובה

שלום וברכה

בחנוכה אומרים מגדיל, מאחר ואין אומרים מוסף.

לכתחילה יש ליטול ידיים לאחר כניסה לשירותים,וכן יש ליטול לאחר נגיעה בנעלים, ובפרט אם את רוצה להתפלל ולברך.

חנוכה שמח - בנימין שמואלי