תפילה וברכות

התפילה

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

אני כל שבת בביהכ. ובמשך השבוע מתפללת בבית (חוזרת בתשובה) בהתחלה אני מתפללת בשקט אבל המשך הקריאה אני מרגישה שאני מתפללת ממש עם כוח בקול גדול כאילו שהלב יוצא..אבקש תשובה אולי אסור לקרוא בקול למרות שאין לי שליטה על זה. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שאת מתארת, הדרך שאת מתפללת הוא טוב ונכון בשאר התפילות חוץ מבשמונה עשרה.

בתפילת שמונה עשרה תתרגלי להוציא את הכח שאת מרגישה בלב בתפלה, לא באמירת המילים בקול אלא דוקא  בהגהת האותיות בפיך, כאשר הגובה של הביטוי היא עדיין נמוכה.

את תראי כעבור מספר ימים, שגם בדרך הזה אפשר להוציא את כוחות הלב לתוך המילים של התפלה.

אם עד שאת מתרגלת לדרך הביטוי הזה בתפלה את צריכה עדיין לומר את התפלה בקול בשביל לכוון כראוי, אז מותר לעשות כן כאשר את מתפללת בבית לבד.

בברכה,

רב נחום