שאל את הרב - כללי

מה זה אומר מיוצר בישראל

  • ב' טבת התשע"ו

שאלה

אני יודעת שאם כתוב על זה מיוצר בישראל זה אומר שזה כשר ובעל המפעל הוא יהודי ... אבל אם בעל המפעל הוא ערבי ואני לא יודעת כי כתוב על המצרך שזה נוצר בישראל מה ההלכה על זה כי בעל המפעל ערבי וזה ניקרא כלא כשר כי זה כאילו הערבי מכין את זה ...

תשובה

לכבוד השואלת,

נכונים דברייך.

אפילו כאשר כתוב על מוצר מסויים שהוא "מיוצר בישראל", מכל מקום, לפי ההלכה אסור לאוכלו אלא אם כן יש לו הכשר לתהליך יצירת המזון שלו- כלומר , חותמת המעידה שהיו רבנים שעמדו שם וראו שהתהליך נעשית כולה  על פי ההלכה .

בברכה,

רב נחום