שאל את הרב - כללי

כשאדם נפטר מן העולם,מה נשאר לו

  • ב' טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, כשאדם נפטר מהעולם הזה, מה נשאר לו? התודעה? הרי גופו הוא חלבון שמתפרק.ישנן דרגות השגה,נפש, רוח, נשמה, יחידה: האם אדם צריך להשיג דרגות אלו בעודו בגוף גשמי? ואם אדם לא השיג? מה קורה?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שהבנתי, הנשמה היא תמיד עמידה עם כל החלקים שלה.

תפקיד הנשמה בעולם הזה היא להשפיע על (ולהפוך את) משיכות הגוף אשר בטבע נמשכות להנאות גשמיות, לרצות את הקירוב לבורא העולם.

ההוכחה להפיכת נטיות הגוף הטבעיות זהו ממה שאדם יכול למשוך במשך חייו יותר ויותר חלקי נשמתו "לתוך" תודעת גופו [כמבואר זה בספר מאור ושמש על התורה פרשת פנחס עה"פ איש אשר רוח בו].

אחרי הפטירה של הגוף, הנשמה נשארת אותו דבר כמו שהיתה קודם כניסתה לגוף -  ומה שנשאר איתה זהו עצם ההשלמה שהשיגה בהיותה מלובשת בגוף.

בברכה,

רב נחום