כלב בבית-מותר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי תשובות לשאלה זו שענית קודם לכן, אבל אשמח אם תענה על מקרה ספיציפי שלי כי לא כל כך הבנתי לאיזה קטגוריה אני משתייכת. לפני 4שנים אמי הביאה גור כלב כחיית מחמד לאחותי, בסופו של דבר מצאתי את עצמי מטפלת בו.הוא גדל במשך הזמן והפך מכלב קטן לכלב ענק ככלב שמירה, אך הוא לא באמת למטרת שמירה. אבי אמר לי שכלב מכניס טומאה לבית ושזה פוגע בפרנסה ופשוט לא טוב בבית. עברתי לדירת קרקע במיוחדבשביל לפתור את הבעיה הזו. אני בת 20,סטדנטית וכבר קשה לי להחזיק בית לבד. אני שוקלת לחזור לבית אמי כדי לחסוך בהוצאות. השאלה שלי אם החסכון הזה יביא לפגיעה באמי או בביתה או להמשיך ולגור בדירת קרקע? דבר נוסף...אם אני אחליט למסור אותו,מה שיהיה מאוד קשה, אחותי תקח אותו ואז אני מעבירה את ה´חטא´ עליה. אני מקווה שהבנת את הבעיה שלי ותוכל לפתור לי אותה... בתודה מורן.

תשובה

שלום וברכה

אם כוונתך לפגיעה היא כתוצאה מהבאת הכלב לבית הורייך, המומלץ ביותר שאכן תמסרי את הכלב מאחר ואביך מקפיד על כך, ואין שום הצדקה לבזבז כסף רב כל כך כדי שתוכלי להחזיק כלב, ובוודאי עליך לשוב לבית הורייך.

אין חטא בהחזקת כלב, את יכולה למסור לאחותך את הכלב.

בהצלחה - בנימין שמואלי