שבת

רציתי לדעת איך מתנהלות הסעודות שכ""כ חשוב לקיים בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בנאדם מסורתי, לאחר כמה הרצאות שראיתי של הרב זמיר כהן התחלתי לשמור שבת ולקיים יותר מצוות, רציתי לדעת איך מתנהלות הסעודות שכ""כ חשוב לקיים בשבת, איך מברכים,מתי אוכלים מה?,ומאיזה גיל אוכל לברך על הסעודה אם בני משפחתי אינם משתתפים בה... בתודה משה

תשובה

שלום וברכה

בליל שישי לאחר החזרה מבית הכנסת מקדשים על היין ונוטלים ידיים ומברכים על שני לחמים שלמים,  ואוכלים סעודה ראשונה, ויש לאכול את כל מה שהינך אוהב דגים בשר וכל מטעמים.

וכן בבוקר לאחר התפילה אוכלים את הסעודה השניה כנ"ל, ומברכים לפני הסעודה על כוס יין.

סעודה שלישית אוכלים מחצי שעה לאחר חצות היום ואין חובה לברך על היין לפני הסעודה.

מגיל תשע כבר יש לקיים את שלושת הסעודות בשבת.

שבת שלום והרבה הצלחה - בנימין שמואלי