דיני שכיר

  • ג' טבת התשע"ו

שאלה

אני כרגע במצב בריאותי רגיש למדי, הודעתי על כך למעסיק שלי והוא משתדל לבוא לקראתי. רציתי לשאול לגבי ימי מחלה- מה הגדר שבו אדם נקרא אכן חולה לעניין זה? ישנו שוני גדול מאד בהגדרות של אנשים מסוימים לגמי מחלה שנכללת בהם. אני רוצה לדעת מה ההלכה אומרת- באיזה מצבים מותר לקחת יום מחלה. יש שוני מבחינת ההלכה אם אני רק נעדרת (המעביד מפסיד על כל עדרות) בלי לתת אישור מחלה? - אז הוא לא צריך לשלם לי על הימים שחסרתי . אשמח לתשובה במהירות, זה מאד חשוב לי.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לא ידוע לי אודות המושג של "ימי מחלה" בהלכה. וככל הנראה הוא מושג חקי הנוסד לפי מנהגי המדינה הנהוגים לפועלים.

לכן גם על פי הלכה החיוב נקבע לפי ה"דינא דמלכותא".

לכן ראוי לעיין בנוגע לשאלתך מהו הנהוג בקשר לימי מחלה על פי החוק  של המקום.

החוק קובע שמחלה פירושה אי כושר לבצע את תפקידך עקב מחלה.

הנלענ"ד כתבתי.

בברכה,

רב נחום