שאל את הרב - כללי

איך אני יכולה לדעת שאני ראויה לבן תורה?

  • ה' טבת התשע"ו

שאלה

שלום הרב, אני בתהליך התחזקות ברוך ה'. לפני כמה ימים הייתה לי הצעה לצאת עם בחור שהוא בן תורה ואני מאוד חששתי כיון שאני רציתי בחור לומד ועובד, יצאתי עם הבחור ותוך כדי הפגישה הרגשתי שזה באמת מה שאני רוצה פשוט תמיד פחדתי מזה שאולי אני לא מספיק טובה ואולי לא רואים אותי בתור אחת שתצא עם בן תורה (יש לי דעות מאוד חזקות אני מבררת לפני כל דבר שאני עושה קוראת הרבה הלכות וספרי מוסר שומעת שיעורים באתר הידברות אך החיצוניות קצת מטעה, אני ב"ה מתלבשת מאוד צנוע אך יש עוד במה להתחזק.) כרגע אני מאוד מבולבלת כי מצד אחד אלה החיים שאני באמת רוצה - להקים בית על עדני התורה בשמחה אמונה ואהבה. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת שבאמת זה מה שמתאים לי ושאני ראויה לזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה, ואנו מבקשים במיוחד את סליחתך על זה.

כפי מה שאת כותבת במכתבך: "הרגשתי שזה באמת מה שאני רוצה"  זהו הראייה הכי גדולה למה שבאמת ראוי לאדם: מה שמרגיש עמוק בלבו.

לכן אם זה באמת מה שאת מרגישה, אין להרתע ממה שאת רואה שאת עדיין אינך אוחזת שם לגמרי; כי תיקון החיצוניות יבוא עם הזמן, אבל העיקר, כאמור, הוא מה שהאדם יודע בלבו.

ויהי רצון שיהא לך הרבה סייעתא דשמיא והתחזקות להמשיך בדרכך ולהתעלות למה שאת מרגישה שאת ראויה, ושתזכי לראות שהשגחת השם יתברך מסייע בידך.

בברכה,

רב נחום