שאל את הרב - כללי

כלה ספרדית וחתן אשכנזי,מתי עושים שבת חתן

  • ח' טבת התשע"ו

שאלה

שלום, בעז"ה חברתי מתחתנת בקרוב עם בחיר ליבה.הכלה היא ממוצא ספרדי והחתן הוא ממוצא אשכנזי. האם עליהם לעשות את השבת חתן בשבוע שלפני החתונה או אחרי החתונה? מפני שידוע לי כי מנהג האשכנזים הוא לפני ומנהג הספרדים הוא אחרי החתונה. אשמח לתשובה,תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה, ונקוה שהתשובה עדיין יכול להיות לעזר.

לכאורה יש לנהוג כמנהגי הבעל - גם אחרי החתונה; וכל שכן שיש לחתן עצמו לנהוג כמנהגו לפני החתונה.

לכן יעשה את השבת חתן בשבת הקודם לחתונתו.

ואז אם ירצו גם להרבות בשמחה בשבת שאחרי החתונה לכבוד החתן, נראה שאין איסור בדבר.

בברכה,

רב נחום