אמונה

מקיימת לכאורה את המצוות כי צריך אבל לא מרגישה כל קשר למצווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב קודם כל רציתי להודות לכם על הזכות שאתם מזכים אותנו (עם ישראל)לשמוע דברי תורה ודברי אלוקים חיים שהי יברך אותכם. רציתי לשאול בקשר לעניין שמאוד מציק לי אני בת 19 ובגיל 12 לראשונה התחלתי להתחזק בדת הבית שלי היה מסורתי ואני התחלתי ללכת לתהילים בשבת והתחלתי להתחזק אבל לצערי לא היה לי הדרכה ולכן התקדמתי מהר מדיי ואז התחלתי להתחלש מבחינה דתית ב"ה היום אני מתחזקת שוב אבל הפעם עם הדרכה נכונה ולכיון חרדי ב"ה השאלה שלי בעצם היא כאשר התחזקתי לראשונה בגיל 12 היה לי יראת שמיים פחד לעשות עבירות חס וחלילה לא לדבר לשון הרע וכל מה שהייתי עושה הייתי מרגישה את ה` איתי וכיום שאני מתחזקת אני כבר לא מרגישה את זה אני מקיימת לכאורה את המצוות כי צריך אבל לא מרגישה כל קשר למצווה וזה ממש מכאיב לי ואם אני עושה עבירה אני לא מריגשה פחד וקשה לי עם זה נורא אני רוצה להרגיש את ה` איתי תמיד ולהתפלל מתוך אמיתיות למה זה קורה ככה? תודה וסליחה על אריכות השאלה

תשובה

שלום רב,

ראשית אני מביע את הערכתי הכנה לעוצמת הנפש שלך המשתוקקת לבורא עולם למרות הקשיים.

ובכן לגבי שאלתך, ש`את לא מרגישה`, עלייך לדעת שעשיית המצוות והמנעות מעבירות אינה ענין לרגשות, כלומר אדם לא יאמר אני שומר שבת כי אני מרגיש או לא שומר שבת כי אני לא מרגיש, כשם שאדם לא יאמר אני נוסע באדום כי אני לא מרגיש.

ומכל מקום בספרים הקדושים מובא שזה חלק מהנסיונות, שאנשים לא מרגישים, זה טבעי ונורומלי, אולם תתחזקי ומובטחני שבע"ה בהמשך תתחילי להרגיש הרגשות של קריבה ושל התעלות.

חיזקי ואימצי, בברכה

פנחס הלוי