זוגיות

האם כדאי להרוס משפחה בכדי לישמור שבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מאז שאימי ז´ל ניפטרה היתקרבתי לדת אני שומרת שבת לגמריי ומיתפללת יום יום וקוראת תהילים,בעלי אומר שירדתי מהפסים ואני מתחילה לדבר שטויות,עקב זה יש לנו המון בעיות כי אני מאוד רוצה לישמור ואני מאוד מאמינה ובעלי לא שומר ןאצלו הכל נימשך כרגיל והוא גם לא מנסה להבין אותי ולתמוך בהחלטתי ואני אפילו מרגישה שהוא עושה לי דווקא בכל דבר ומנסה להפריע לי לשמור על השבת מהסיבות האלו החלטתי להגיש נגדו תביעה לגרושין והחלטתי שאני מעדיפה להיתגרש מאשר להפסיק לישמור שבת יש לנו גם ילדים, האם זה הדבר הנכון לעשות ? או שיש דרך אחרת? כי כבר ניסיתי הכל.

תשובה

שלום וברכה

מה גדולה היא זכותך שאת מוכנה להקריב הכול למען בורא עולם, עצם הרצון שלך לוותר על הכול למען שמירת השבת, יקר הוא מאוד בעיני ה´ ומעשה זה גדול כעקידת יצחק.

למעשה אם בעלך לא מונע ממך לשמור את השבת, לא מומלץ להתגרש אלא לנסות למשוך אותו בדרכי נועם, ולהביאו לראות את האור שביהדות, אבל אין להלחיצו כלל ויש לכבדו כמות שהוא ורק באהבה ובנועם תוכלי למשכו לחיי תורה.

נשמח לייעצך עוד בשיחה טלפונית עם אחת ממדריכותינו המנוסות שתסייע בידך בעיצה ובתושיה, לראות  את הדרך להמשיך ולחיות יחד.

יצויין שהחיים המשותפים יתכנו רק באם בעלך נותן לך לשמור את מצות הטהרה, כי אם הוא מתעקש לקיים יחסים לפני טבילה, הדברים מסובכים שבעתיים.

שבת שלום - בהערכה רבה - בנימי שמואלי