שאל את הרב - כללי

האם מי שמחויב במצווה, מקבל יותר שכר ממי שאינו מצווה?

  • י"ב טבת התשע"ו

שאלה

שלום הרב, למי יש יותר שכר: לזה שמחויב במצווה או לזה שלא מחויב ומקיים את המצווה? ולמה? תודה לכם

תשובה

שלום רב,

כתוב במסכת קידושין (דף לא עמוד א) גדול המצווה ועושה יותר ממי שאינו מצווה ועושה, וטעם הדבר כתבו התוספות שם, משום שמי שמצווה ועושה דואג ומצטער יותר פן יעבור ולא יקיים את המצווה. מה שאין כן מי שאינו מצווה ועושה, יש לו פת בסלו, ואם ירצה יניח ולא יקיים את המצווה.

בברכה,

הלל מאירס