האם צריך לתת טיפ למלצר גוי או יהודי

  • ט' אייר התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אני גרה בפריס למדתי טיפוח ברמה מאד גבוהה וחשוב לי לדעת מה ההלכה אומרת לגביי ניתוחים פלסטיים? למשל עיבוי שפתיים ? ועוד שאלה לגבייהשארת טיפ במסעדות האם חובה נאמר לי רק למלצר שהוא גוי צריך לתת ליהודי לא חייב? ואבא שלי אוכל אוכל בשרי ואחרי זה אכל עוגיות פרווה ונגע בהם בידיים לא נקיוןת שהיו בשריות אם אני אוכלת מהעוגיות האם אני פרווה או בשרית? ואני מוזמנת לחתונה אך לא יודעת אם הרב רפורמי מותר לי ללכת לחתונה אך לא להיות בחופה ? בבקשה זה קצת דחוף לי כבוד הרב תודה רבההה

תשובה

שלום וברכה
מעיקר הדין מותר לעשות ניתוח פלסטי לנוי אם הדבר מאד חשוב לך.
יש להשאיר טיפ למלצר אף אם המלצר יהודי.
את נשארת בגדר פרווה מהעוגיות.
אפשר להגיע לחתונה, אך אם יתברר לך שמדובר ברב רפורמי, תצאי משם מיד.
והנני בברכה