אני אישה נשואה ורציתי לדעת האם מותר לי להתפלל בלי כיסויי ראש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, אני אישה נשואה ורציתי לדעת האם מותר לי להתפלל בלי כיסויי ראש והאם מותר לקרוא תהילים בלי כיסויי ראש. תודה רבה ישר כוח!!

תשובה

שלום רב,

להוי ידוע לך שאשה נשואה צריכה על פי ההלכה ללכת בכיסוי ראש, לאו דווקא בשעת התפילה אלא בכל עת.

כיסוי ראש של האשה נובע מחמת הצניעות שהתורה צוותה עליה את האשה, וזאת יופיה של האשה היהודיה ככתוב ´כל כבודה בת מלך פנימה´ ויש בכך סגולות רבות נשגבות ונפלאות.

אם קשה לך להתחיל בזאת בפעם אחת, אדרבה בשעת התפילה היא לדעתי המקום להתחיל, ולומר לבורא עולם: הנני פונה אילך כפי שאתה רוצה לראות אותי, תעזור לי שאוכל תמיד להיראות כפי שאתה רוצה.

אם את מאלו שאינם הולכות בית עם כיסוי ראש, וסומכת על הדיעות המקילות בעניין, לדעת הרב עובדיה הינך מחוייבת בכיסוי ראש בעת התפילה, ולדעת הגרש"ז אויערבך אין חובה ללכת עם כיסוי ראש בעת התפילה.

חזקי ואימצי

בברכה, פנחס הלוי