תפילה וברכות

מגע אש

  • י"ד טבת התשע"ו

שאלה

למה ומדוע תיקנו חכמים סדר לברכות? וכי האם זה באמת משנה שאני יברך ''שהכל'' לפני ל''אדמה''?

תשובה

שלום וברכה,

צריך לברך על "אדמה" לפני "שהכל". כי ברכת אדמה - היא ברכה על הירקות הצומחים מן האדמה, והיא ברכה שמתייחסת לכל ירק, אולם "שהכל" היא ברכה כללית.

הסיבה לסדר קדימות בברכות - הוא מפאת חשיבותם של המאכלים. כגון מי שסועד בשולחנו של מלך, ומודה לו תחילה על המאכלים החשובים ביותר בסעודה. כך עלינו לזכור שכל מה שניתן לנו בעולם - ניתן לנו מבורא עולם, ולהבחין בחשיבות הדברים הרבים שנתן בחיינו, ולהודות עליהם. הדבר נועד לחדד את הכרתנו בבריאה, ולקרבנו לבורא יתברך.

בברכה,
דניאל בלס