שבת

האם צריך לשמור שבת למרות שזה יגרום ריב עם הורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לרב תודה על התשובה שלך בנוסף ברצוני לשאול האם צריך לשמור שבת למרות שזה יגרום ריב עם הורים( אבא אומר לחלל שבת ואני לא רוצה) האם אם אני לא מחלל כפי רצונו נקרא אי כיבוד הורים מה עושים במצב כזה? האם בכלל זה נכון להגיד שכבוד ההורים קדם לכבוד הקב´ה? אשמח שתענה לי מהר תודה ושבת שלום לך ולכל הצוות הדברות.

תשובה

שלום וברכה

אם ההורים מצווים לך לחלל שבת אסור לך לציית להם.

וכמבואר בדברי רש"י על הפסוק ויקרא יט´ ג, אִישׁ אִמּוֹ וְאָבִיו תִּירָאוּ וְאֶת שַׁבְּתֹתַי תִּשְׁמֹרוּ אֲנִי יְדֹוָד אֱלֹהֵיכֶם:
ואת שבתותי תשמרו - סמך שמירת שבת למורא אב לומר אע"פ שהזהרתיך על מורא אב אם יאמר לך חלל את השבת אל תשמע לו וכן בשאר כל המצות : אני ה´ אלהיכם - (יבמות ה) אתה ואביך חייבים בכבודי לפיכך לא תשמע לו לבטל את דברי.

בנוסף לכך אם תשמע חלילה לקול אביך ותחלל את השבת הרי תגרום בכך לרעה גדולה לאביך שייענש על שהכשילך בחטא חמור זה.

עלה והצלח - בנימין שמואלי