תורה ומדע

איך אפשר להוכיח שלא הוסיפו לזוהר...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו! נתקלתי בשאלה לגבי איך אפשר להוכיח שלא הוסיפו לספר הזוהר נתונים עם תגליות המדע שנגלו והזמן החולף,ושספר הזוהר נשאר אותו דבר ולא הוסיפו ולא גרעו...או כל דבר אחר שמאמת את התורה.

תשובה

שלום אריאל,

ספר הזוהר פורסם בכל קהילות ישראל לפני יותר מ-800 שנה! כך שלא יכלו להוסיף לתוכו דבר.
וכן הוא הדין עם התורה העוברת מדור לדור מזה אלפי שנים (התורה כידוע תורגמה גם ליוונית). כל עם ישראל מעבירים אותה בנאמנות מדור לדור, והיו מוכנים גם לההרג עליה, לכן לא יכלו ולא הוסיפו בתורה דבר חלילה. גם הגמרא נחתמה לפני 1500 שנה וכל קהילות ישראל עסקו בלימודה.

מלבד זאת שאל את עצמך - מי העביר את ספר הזוהר, מי העביר את התורה והגמרא. הרי מדובר בצדיקים גמורים, אנשים צדיקים וישרים שהיו מוכנים גם למות עבור האמת, ורבים מהם אכן נהרגו - מדובר בקדושי עליון שעסקו יום ולילה בתורה לשם שמים. הרי אף אחד לא יעלה על דעתו חלילה שאנשים ברמה רוחנית כה גבוהה יעברו על איסור שקר ומרמה (הרי כתוב בתורה במפורש: "לא תונו איש את עמיתו", "מדבר שקר תרחק").

ומכל מקום שאלה זו לא מתחילה בכלל, מכיוון שהתורה מפורסמת בכל העולם כולו, ואינספור תלמידי חכמים עוסקים בלימודה מדור לדור.

בברכה,
דניאל בלס.