לעניין מאה ברכות הבנתי שחייב כול יום לברך מאה ברכות,זה נכון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, כמה שאלות: א.מה עושים כאשר יש כלי שחלק ממנו עשוי מפלסטיק(ולפעמים רובו)לדוגמא:ידיות של סיר, סכין,האם מברכים וטובלים כרגיל? ב.פטיש שניצלים/מערוך מפלסטיק/עץ יש להטביל? ג.לעניין מאה ברכות הבנתי שחייב כול יום לברך מאה ברכות,זה נכון? ואם כן האם אני צריכה ממש לספור שעברתי מאה ברכות?? תודה רבה על הזריזות במתן תשובה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

סכין טעון טבילה בברכה, וכן סיר שידיותיו פלסטיק.

מערוך שכולו עץ, אינו טעון טבילה.

פטיש שניצלים שיש בו חתיכת ברזל טעון טבילה ללא ברכה.

ג. נשים אינם חייבות במאה ברכות.

גברים המתפללים שלוש פעמים ביום, ונוטלים ידיים ללחם עוברים את המאה ברכות.

בברכה - בנימין שמואלי