שבת

.האם יש בעיה הלכתית לאנשי משטרה אשר מתעסקים עם פעילות פלילית לחלל שבת במסגרת התפקיד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום. 1.האם יש בעיה הלכתית לאנשי משטרה אשר מתעסקים עם פעילות פלילית לחלל שבת במסגרת התפקיד? תפקידי במשטרה הוא לא כולל עבודה בשבת אך יכולים להיווצר מידי פעם מיקרים שבהם יש צורך לעבוד בשבת לפעילות מסויימת שבמהלכה רוב הסיכויים לחלל שבת. וכידוע לכם שהפשע היום עובר כול גבול שזה אומר שיש סיכוי סביר מאוד שחיי אדם יכולים להיפגע כתוצאה מהפשע

תשובה

שלום וברכה

אסור לחלל שבת ללא סיבה של פיקוח נפש מובהק, ואין לראות את המאבק בפשע כפיקוח נפש, אלא כאשר יש מידע מודיעיני על ניסיון לרצח במסגרת הפשע, שאז מותר כמבון לעשות הכול גם בשבת כדי למנוע זאת.

אולם ללא חשש סביר לחיי אדם, אסור לחלל שבת.

בברכה - בנימין שמואלי