זוגיות

האם יכולים להיות אנשים שלא נקבע להם זיווג בשמים?

  • ט"ז טבת התשע"ו

שאלה

הייתי בהרצאה השבוע, של מרצה מוכר וידוע בציבור החרדי, שאני לא מפקפקת לגבי אמינות דבריו. הוא הביא את דבריו של הרב חיים קניבסקי, שאמר לו בעצמו, שיש אנשים שלא נקבע להם שידוך משמים. והמאמר שיש בת קול שיוצאת 40 יום לפני יציאת הולד, לא מתייחסת לכל אחד, אלא רק למי שכן נגזר עליו. רציתי לברר האם יתכן כזה דבר? תודה

תשובה

שלום רב,

לא ידוע על מקור שאומר שישנם אנשים שלא נקבע להם זיווג בשמיים. אולם אם באמת הרב חיים קניבסקי שליט"א אמר כך, בוודאי שיש לו מקור נאמן.

בשורות טובות,

הלל מאירס