אמונה

רוצה להיות מאושרת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום. בתקופה האחרונה אני מאוד לא רגועה, אני מאוד עצבנית, נוטה להכנס למריבות עם בני משפחתי, אני כל הזמן עצובה, מוטרדת, לפעמים בוכה. לפני כחצי שנה אחי נפטר,ומאז איבדתי את שמחת החיים, אני אומנם ממשיכה בחיי ומתפקדת אך כל הזמן שאני נזכרת בו אני כאילו נכבית מחדש. בנוסף נפצעתי ברגלי לפני כשלושה חודשים עקב נפילה, עברתי ניתוח, לצערי אני לא מחלימה, אני לא מצליחה ללכת, אני צולעת מאז הנפילה, הניתוח לא עזר. בעקבות כך אני כל הזמן בבית, לא הולכת לעבודה, דבר שעוד יותר מקשה עליי. מאז שאחי נפטר אני מאוד התחזקתי, אני מגיעה מבית ששומר שבת ומצוות, אך לצערי עם השנים סטיתי מהדרך וכעת אני רוצה להתחזק עוד ועוד, לזכות כמה שיותר במצוות, אני יודעת שזו הדרך, אני מרגישה שנשמתי זקוקה לקרבה לבורא עולם. אני מקפידה על טהרת המשפחה, כשרות בבית, שמירת השבת, אבל אני מרגישה שכל הזמן יש לי את היצר הרע שמנסה להפיל אותי, יש לי מחשבות טורדניות שקשה לי להתמודד איתן. בשבילי כל יום הוא עוד יום באיזה מסע הישרדות, קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות. זה נראה שדווקא שאני מתקרבת לבורא עולם אני מקבלת יסוריים, אני מרגישה רע ולא מאושרת. אנא ממך כבוד הרב,אני רוצה לדעת שבורא עולם אוהב אותי ושומר עליי, החיים שלי הפכו מלאי חרדות...אני לא יכולה להמשיך

תשובה

שלום וברכה

הקושי לקבל את הפרידה היא טבעית ואכן קשה מאוד לקבל את הדבר שאחיך כבר לא איתך יותר.

הדרך להתגבר על כך היא בחיזוק האמונה בחיים של העולם הבא, ולזכור שאחיך לא מת אלא החליך בגדים ועבר דירה מהולם הזה, לעולם שכולו טוב לחסות בצל כנפי השכינה, ובעז"ה כולנו בבוא ביום נגיע לעולם זה ונשוב ונתאחד עם קרובינו.

בטוחני שחיזוקך הגדול  מביא תועלת גדולה לעילוי נשמת אחיך ודבר זה הוא החשוב ביותר, ובעז"ה תתגברי על כל הכאב.

אשרייך שזכית לשוב אל ה´ ולהתחזק, וברור שבורא עולם ישלח לך רק טוב ויוסיף לך אושר.

אין כל רע בא כתוצאה מהחזרה בתשובה, ואשמ מאוד לבסייע בידך להתמודד עם המחשבות שהיצר הרע מכניס בך.

וה´ ירפא אותך ואת רגלך, ותוכלי לשוב לתיפקוד מלא בקרוב בזכות התחזקותך.

בברכה - בנימין שמואלי