שאל את הרב - כללי

אמונה והחטא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי זיוה, אני בת 26 ובשנתיים האחרונות התקרבתי לדת, אני משתדלת לשמור שבת וכשרות אך עדיין לא תמיד מצליחה, בנוסף אינני מקיימת מצוות נוספות פשוטות יותר כגון נטילת ידיים, תפילות וכד". אני מאוד מאמינה בקב´ה מה שמביא אותי לשאלתי. חברתי פנתה אליי בשאלה הבאה: כיצד ייתכן שאני מאמינה אך איני מקיימת מצוות כהלכה? האם אין זה אומר שיש פגם באמונתי לקב´ה? הרי אם היה עומד מולי אין ספק שהייתי מקפידה, ואמונה מההגדרה שלה היא לדעת שיש בורא עולם ללא שום הוכחה, אין לי תשובה לכך, טענתי שזה נובע מעצלנות אבל שוב, אם היה עומד מולי הקב´ה שום דבר לא היה עוצר בעדי בטח שלא עצלנות...אני מבולבלת, אודה לכם באם תענו לשאלתי. שאלה נוספת שיש לי היא: היכן אוכל למצוא הרצאות של הרב זמיר כהן באיזור מגוריי? אני מתגוררת כרגע בגבעת שמואל. בברכה זיוה.

תשובה

שלום וברכה

גם כאשר את מאמינה בוודאות שיש בורא לעולם המצווה עלייך לשמור תא כל המצות ואת אכן מעוניינת לשמור מצות כראוי, הרי כפי שכתבת היצר מונע ממך לעשות את השינוי ולהחליט שאת עוברת לשמור את כל המצות, וקשה לך להחליט סופית לשמור שבר כראוי לגמרי ללא כל ויתור, מאחר והיצר מראה לך את שמירת השבת המוחלטת כהר גבוהה, שקשה לך לעלות לשם, והדבר משול למי שיודע שיש למעלה בהר המון כסף, אולם נראה לו שההר גבוה מידי וקשה מאוד להגיע איליו, ומאחר ואין רואים את השכר מול העיינים היצר יכול לסמא את עיני האדם ולהסיתו לחלל שבת קצת וכו´.

ועל כן אמרו חכמים שאין אדם חוטא אלא אם כן נכנסה בו רוח שטות המסמאת את עיני האדם, ומקשה לו לפעול לפי האמת שלו.

אולם האדם החכם והנלבב לא נותן לעיניו להתעוור ומחליט החלטה אמיצה לשנות את דרכו ולא ללכת אחר עצת יצרו.

כאשר האדם מחליט כך אין הוא לבד במלחמתו אלא בורא עול מסייע בידו להתגבר ולהתעלות ולשמור את השבת כראוי ולללכת בכל דרכי ה´.

ועל כן אזרעי כגיבורה חלציך והחליטי החלטה אמיצה לשנות את הדרך ולהשלים את תהליך שמירת השבת, ובעז"ה תראי אושר ותהיי שלימה עם עצמך.

כבר כתבי לך בעבר מקום לימוד אם המקום לא מתאים, כיתבי לי ואסיע בידך שוב.

בהצלחה - בנימין שמואלי