זוגיות

יחסים אינטימיים לפני נישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני בת 27 רווקה ולשמחתי קיבלתי על עצמי לא לנסוע בשבת ואני מאוד רוצה להתקרב ומחפשת כל מיני דרכים כדי לעלות על דרך המלך. אני בשלב בחיים שחושבת מאוד על חתונה ומעבר לכך אני רוצה להצליח בחיי הנישואין, יש לי חששות כי דוגמאות טובות בחיים לא היו לי : הוריי התגרשו אחותי וגם אחי גרושים. אז אני באמת ובתמים רוצה ללכת בדרכי התורה כי אני יודעת שזאת הדרך האמיתית אך אני לא יכולה להגדיר את עצמי חוזרת בתשובה שלמה, אני מתלבשת רגיל(לא חצאיות) (אבל גם לא פרובוקטיבי) אני יוצאת ומבלה וגם מכירה בחורים טובים ופחות טובים. עד היום לא שמרתי נגיעה כלל והיום כשאני חושבת על הצלחה בזוגיות וביכלל על חתונה הנושא קצת יותר מטריד אותי.

הכרתי בחור ואני לא יודעת היכן לשים את הגבולות תמיד הקשר מהר מאוד הופך לברור כזה, יש התלהבות בהתחלה אך כשאני דורשת להתקדם בקשר היחס כבר מישתנה. במקרה הספציפי עם הבחור ההכרות איתו היא קצרה יחסית שבועיים אך לא היה שום מגע מלבד נשיקה וכבר היחס השתנה, אני לא יודעת על מה להשליך את זה אם זה באמת קשור לכל מגע ולו הכי קטן או שפשוט הבחור לא מספיק רציני אל אף שהוא כן שידר רצינות. אני חייבת לציין שאני רק לא נוסעת בשבת מתפללת בבוקר ברכות השחר ופרקי תהילים לא",צא" ועוד שני פרקים שאני לא זוכרת. אני לא מגדירה את עצמי כדתייה. אשמח לתשובתכם בנוגע למגע לפני נישואין מה מותר מה אסור ומתי ? אשמח לתשובה מהירה בעקבות הקשר עם הבחור החדש תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הגבולות הם ברורים מאוד.

כל נגיעה שהיא, אסורה בהחלט עד לנישואין.

ברגע שאת שומרת שבת את כבר הצטרפת למחנה של עובדי ה´ ואוהביו, בטוחני שלאט לאט תתקדמי עוד ועוד בעבודת ה´.

בהצלחה - בנימין שמואלי