שימושים שונים בכספי מעשר

  • כ"א טבת התשע"ו

שאלה

שלום רציתי לשאול לגבי כספי מעשר, 1. האם חובה להפריש כספים לפי מרן הרב עובדיה? 2. האם ניתן להשתמש בו בכדי להזמין רב לשיעור תורה עבור רחוקים? 3. האם ניתן להשתמש בו בכדי לקנות בגדים צנועים לעצמי? 4. האם ניתן להשתמש בו בכדי לקנות ספרי קודש לעצמי? 5. האם ניתן להשתמש בו בכדי לקנות ספרי קודש לאחרים? 6. האם ניתן להשתמש בו בכדי לקנות דברים לזיכוי הרבים? 7. האם ניתן להשתמש בו בכדי לשלם על המדרשה שלי? 8. האם ניתן להשתמש בו בכדי לשלם למדרשה עבור אחרות? 9. אם אני נתקלת באדם שמבקש כסף לאוטובוס מותר יהיה לתת לו לצדקה? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. אין חיוב גמור, אלא מנהג חשוב מאוד.

2. מותר.

3. רק אם אין לך אפשרות אחרת. חלילה לעכב את לבישת הבגדים הצנועים מחמת הרצון לשלם את הבגדים מכספך האישי.

4. כן ויש לרשום על הספרים שהם נקנו מכספי מעשרות ולהשאילם לכל המעוניין בזמן שאת לא צריכה את הספרים.

5. כן.

6. כן.

7. בשעת הצורך, מותר.

8. בוודאי, מצווה גדולה.

9. מותר.