שאל את הרב - כללי

האם ייסורים שבאים על האדם באים עליו בגלל משו בגלגול הקודם שלו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו. א.האם אפשרי לדעת מי הייתה בגלגול הקודם? ב.האם ייסורים שבאים על האדם באים עליו בגלל משו בגלגול הקודם שלו?

תשובה

שלום וברכה

א. האר"י ז"ל ידע להצביע על כל אחד מי הוא היה בגלגול הקודם, וכך היו עוד צדיקים אפי´ בדורו  האחרונים שידעו זאת. ככל הידוע, כיום אין אנשים ברמה הזאת.

ב. או בגין הגלגול הקודם או בגין הגלגול הנוכחי. בהשקפה הראשונה יש למצוא את הסיבה בגלגול הנוכחי, וכאמור בתלמוד מסכת ברכות:

"אָמַר רָבָא אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּסּוּרִים בָּאִין עָלָיו, יְפַשְׁפֵּשׁ בְּמַעֲשָׂיו, שֶׁנֶּאֱמַר, (איכה ג) "נַחְפְּשָׂה דְּרָכֵינוּ וְנַחְקוֹרָה", פשפש במעשיו ומצא יעשה תשובה שנאמר, "ונשובה עד ה´. פִּשְׁפֵּשׁ וְלֹא מָצָא יִתְלֶה בְּבִטּוּל תּוֹרָה, שֶׁנֶּאֱמַר, (תהלים צד) "אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר תְּיַסְּרֶנּוּ יָּהּ וּמִתּוֹרָתְךָ תְּלַמְּדֶנּוּ".

בהצלחה - מנשה ישראל