שבת

לימוד תורה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! יש לי שאלה קצת מוזרה: המשפחה שלי מאוד מאמינה אבל שבת אנחנו לא שומרים במלואה ( אנחנו לא נבשל בשבת אבל רואים טלוויזיה, מחשב..) השאלה שלי היא האם מותר לי ללמוד בשבת תורה במחשב ( באתר ´ הדף היומי´) כי אמרתי לעצמי שאם כבר אני מחלל אז אני ילמד. והאם באמת השכר של לימוד תורה בשבת מגיע למספרים כל כך גבוהים? תודה מראש, ואם אפשר תשובה מהירה כי זה מאוד חשוב לי! תודה.

תשובה

שלום וברכה

חשוב מאוד שלמרות שהמשפחה לא כל כך שומרת את השבת, אתה בעצמך, תשמור את השבת במלואה.

לימוד התורה בשבת, הוא אכן במעלה גדולה יותר פי אלף, מאשר לימוד התורה בימות החול, ומכן תראה עד כמה גדולה מעלת השבת, ובוודאי דבר זה יעורר אותך לשמור את השבת כראוי.

בהצלחה - בנימין שמואלי