אם מותר לי לדרוש תשלום על הנסיעות למרות שאני הולכת לעבודה ברגל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני תלמידה העובדת בארגון מסוים ומקבלת תשלום. הארגון מוכן לשלם דמי נסיעות לעובדות שגרות במרחק של 4 תחנות ממקום העבודה ונוסעות לעבודה באוטובוס.-אני גרה במרחק של 4 תחנות (ואולי אף יותר) ממקום העבודה אך איני משתמשת בשירותי האוטובוסים. שאלתי:האם מותר לי לדרוש תשלום על הנסיעות למרות שאני הולכת לעבודה ברגל? אשמח לקבל תשובה בהקדם בתוספת מקור הלכתי. תודה רבה על הכל אסנת

תשובה

שלום וברכה

אם משלמים על דמי נסיעה מותר לך לכת ברגל, אם הם נותנים רק החזר הוצאות, אסור לבקש את דמי ההסעות.

בברכה - בנימין שמואלי