בהמשך לשאלת שמו של משה רבינו

  • כ"ב טבת התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה שמעתי באחד השיעורים די ממזמן בהדברות ששמו של משה היה "טוב"...הייתכן?? ואם לא מה היה השם שקראו לו בברית?? תודה רבה!!

תשובה

ויקרא רבה  פרשת ויקרא פרשה א

י' שמות נקראו לו למשה, ירד, חבר, יקותיאל, אביגדור, אבי סוכו, אבי זנוח, רבי יהודה ברבי אלעאי אמר אף טוביה שמו הה"ד (שמות ב) ותרא אותו כי טוב הוא כי טוביה הוא, רבי ישמעאל בר אמי אמר אף שמעיה שמו, אתא ר' יהושע בר נחמיה ופירש הדין קריא (ד"ה =דברי הימים= א כד) ויכתבם שמעיה בן נתנאל הסופר וגו' שמעיה ששמע יה תפלתו, בן נתנאל וגו' בן שנתנה לו תורה מיד ליד, הסופר שהיה סופרן של ישראל, הלוי שהיה משבטו של לוי, לפני המלך והשרים, לפני מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא ובית דינו, וצדוק זה אהרן הכהן, ואחימלך שהיה אחיו של מ