שאל את הרב - כללי

איך להתלבש לתפילה ונטילת ידיים שישן בבוקר

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב האם זה בסדר שאני מתפללת בבית עם בגדי שינה ומעל חצאית וגקט או שזה אסור לגמרי ואם אסור אז התפילות לא התקבלו חס ושלום ? ומי שער כל הלילה והולך לישון ב7,8בבוקר וקם בין 3ל5,6 בערב צריך ליטול ידים עם ברכה מכיון שזה שנת קבע או שבלי ברכה כי מתעורר בערב או אחרי השקיעה וגם כי היה ער בלילה ולא שרתה עליו רוח

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. האם זה בסדר שאני מתפללת בבית עם בגדי שינה ומעל חצאית וגקט או שזה אסור לגמרי?

- אינו אסור לגמרי, אך יש להתלבש לתפילת שמונה עשרה כמו שהיה מתלבש בבואו לבקר אדם גדול וחשוב.

לכן נראה, שלפחות תתלבשי באופן שהיה ראוי לקבל אנשים אילו היה מישהו נכנס לבית.

2. ואם אסור אז התפילות לא התקבלו חס ושלום ?

- אין זה מעכב את קבלת התפילות.

3. מי שער כל הלילה והולך לישון ב7,8בבוקר וקם בין 3ל5,6 בערב צריך ליטול ידים עם ברכה מכיון שזה שנת קבע או שבלי ברכה כי מתעורר בערב או אחרי השקיעה וגם כי היה ער בלילה ולא שרתה עליו רוח?

- כן, בלי ברכה, מכיון שהיה ער בלילה ולא שרתה עליו רוח רעה; ועוד, שברכת על נטילת ידים בבוקר נתקנה בעיקר כהכנה לתפילת שחרית דוקא.

בברכה,

רב נחום