תפילה וברכות

נטילת ידיים שחרית לפני העלות השחר

  • כ"ג טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב אם אני קמה ב5 בבוקר לעבודה ואני צריכה ליטול ידיים הרי ישר שאני קמה אז אם עוד לא עלה השחר האם אפשר ליטול קודם בלי ברכה ואז שיגיע עלות השחר ליטול עם ברכה או לא ליטול כלל? עלות השחר 72 דק לפני הנץ בעיר שלי זה ב5:30 בערך ואין לי זמן ליטול לפעמים בשעה הזו וזה גם הרבה זמן אחרי שאני קמה ויש אתר שרשום שיש גם שיש עלות השחר 90 דק לפני הנץ וזה יוצא בערך ב5:10 האם אפשר ליטול בשעה הזו? או שליטול לפני השחר בלי ברכה ואז עם

תשובה

שלום וברכה

את יכולה ליטול ידייך ולברך ברכת על נטילת ידיים אף לפני עלות השחר ללא חשש.