שאל את הרב - כללי

תפילה|

  • כ"ה טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב רציי לדעת איך להתפלל כאשר אני חולה ולא בדיוק יכולה להתפלל בעמידה? ולגבי הבגדים שאני לובשת בזמן תפילה, כי ראיתי תשובה שחייבים להיות לבושים כמו לפגישה עם אדם חשוב, אך לפגישה עם אדם חשוב אני התלבש כמו לשבת. אז חייבים להחליף בגדים כל פעם לצורך תפילה או שביגדי בית צנועים זה מספיק? אחרי הכל אני נשארת בבית לאחר תפילה. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

בזמן חולי אם קשה להתפלל בעמידה, אפשר בדיעבד לעשות התפלה בישיבה, וראה כאן האיך הוא אופן התפילה בישיבה.

https://din.org.il/2012/05/23/%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%A2%D7%A9%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%97%D7%95%D7%9C%D7%94/

כלומר, יש לעמוד לכריעות שבשמונה עשרה, וברמ"א גם מובא   שיש לעמוד [לפני ואחרי השמונה עשרה] כדי לעשות את השלש פסיעות.

נראה לי, שאם את מתלבשת בבגדי בית צנועים, עד שמי שהיה נכנס לא היית מתביישת ממנו, הרי זה כמי שראויה בדיעבד לקבל אדם חשוב.

בברכה,

רב נחום